Årsagerne er følgende:
- Vi ville have et hus på mindst 200 m^2 med 4-5 børneværelser, aktivitetsrum, 2 badeværelser med plads til kar i forældrebadeværelset og separat børneafdeling. Dette begrænser antallet af relevante plantegninger ret voldsomt og gør således søgningen nemmere. For nemheds skyld og af hensyn til økonomien havde vi på forhånd besluttet os for at tage udgangspunkt i en eksisterende plantegning frem at tegne huset fra bunden selv og få en arkitekt til at validere.
- Lasse Larsen har vi kun hørt positivt om, men de er udenfor vores budget.
- Lind og Risør er noget dyrere og mindre fleksible end eksempelvis HusCompagniet, efter hvad vi har kunnet læse os frem til.
- Eurodan er i samme prisleje, men vi har hørt fra bekendte, som har arbejdet med begge firmaer, at finishen ikke er så god som hos HusCompagniet, deres likviditet er mindre god end HusCompaniets og så er der artikler på Boliga som indikerer, at Eurodan har oprettet falske byggeblogs. Jeg har set nogle af disse, og de ser unægteligt noget besynderlige ud. Hvad er i øvrigt forskellen på Nyhuse og Eurodan? Det korte af det lange er, at Eurodan sådan set hurtigt var ude af vores overvejelser.
- Vi gennemgik katalog fra Villa Kvadro, men der var ikke umiddelbart noget som fangede vores opmærksomhed.
- Andre mindre firmaer var uinteressante for os, da vi ikke gad at bekymre os om likviditet.
- HusCompagniet har et godt rygte og får pæne ord med på vejen i mange byggeblogs. Såfremt der konstateres mangler, hvilket vel næppe kan undgås helt, gennemføres udbedringerne tilsyneladende i løbet af relativ kort tid, da de i kraft af en egenkapital på et tre-cifret millionbeløb har råd og kapacitet til hurtigt at få styr på evt. problemer. Samtidig vil de næppe risikere dårlig omtale pga. mangler, der kan løses med få midler set med deres pengepung. Det gjorde også indtryk, at HusCompagniet vandt årets Gazellepris i 2012. Efter indgåelse af entreprisekontrakten er de desuden blevet kåret som årets husbygger i 2013. Måske går de som andre kolosser hen og bliver selvtilfredse før eller siden, men vi synes ikke, de er nået dertil endnu. Tværtimod forekommer HusCompagniet at være et særdeles velfungerende foretagende, og vi glæder os til samarbejdet.
Den 17. oktober 2012 kontaktede vi HusCompagniet i Lyngby i forbindelse med, at vi nær havde købt en billig grund klos op ad Helsingørmotorvejen nær Hørsholm. Den handel fortrød vi dog heldigvis, inden vi nåede at skrive under på købsaftalen, men på det tidspunkt havde vi fået opbygget et vist momentum i vores jagt på en byggegrund, så vi var til møde med HusCompagniet den 12. november for at høre nærmere omkring et evt. byggeprojekt i samarbejde med dem.
Den 18. december fik vi svar på, at Roskilde Kommune havde accepteret vores bud på grunden i Trekroner Øst.
Efter et godt møde HusCompagniet i Lyngby og efterfølgende korrespondance pr. mail og telefon indgik vi den 19. december kontrakt. I kontrakten blev angivet finansierings- og advokatforbehold med mulighed for at annullere frem til midt januar i tilfælde af indsigelser fra advokat eller banken.
I forbindelse med vores undersøgelse af ovenstående typehus-firmaer har vi besøgt åbent hus arrangementer i Ullerødbyen udenfor Hillerød og Dalen i Ringsted. Her er en del typehus-firmaer til stede, så man har mulighed for at lave en sammenligning på stedet og danne sig et godt indtryk af, hvordan de differentierer sig.